Strafrecht

Ontving u een dagvaarding of brief van de Officier van Justitie? Neemt u dan direct contact met ons op voor de juiste juridische bijstand.
Als u te lang wacht, dan is het vaak niet meer mogelijk om het dossier op te vragen, te bestuderen en met u te bespreken. De voorbereiding van de zitting vergt de meeste tijd en is ook veruit het belangrijkste van de hele zaak.

Het is van enorm belang om goed beslagen ten ijs te komen. De Officier van Justitie is dat ook en daarom is een goede kennis van het dossier van groot belang. Ook moet u weten wat u allemaal te wachten staat.

Het is vaak niet slim om eerst zelf naar de zitting van de politierechter te gaan en als het vonnis dan tegen valt, toch een advocaat in te schakelen. In de eerste procedure kunnen er dan een aantal zaken vast zijn komen te liggen, die later niet meer te herstellen zijn.

Ook in het geval u een strafbeschikking heeft ontvangen of uitgenodigd bent voor een onderhoud op het parket van de Officier van Justitie, waarbij een taakstraf of boete wordt aangeboden, kunt u de zaak beter eerst laten beoordelen door de advocaat.

Als u namelijk het aanbod accepteert, erkent u daarmee wel schuld en is een aantekening op het strafblad het gevolg.

Een advocaat kan het dossier opvragen en beoordelen of er wel een veroordeling in zit en of het niet verstandiger is om het rechtspreken aan de rechter over te laten.

Het Openbaar Ministerie geeft wel aan, dat zij in dat geval een hogere straf zal vorderen, maar in de praktijk zal de rechter dat maar zelden volgen. Het is geen uitzondering, dat de zaak helemaal niet op zitting komt of dat men uiteindelijk zal worden vrijgesproken.

Laat de zaak in ieder geval van tevoren door de advocaat beoordelen.

Gratis kennismakingsgesprek Bel direct: 026-3229147

Advocaat familierecht Arnhem

Stel uw vraag