Arbeidsrecht

"Je mag blij zijn als je tegenwoordig werk hebt". Een uitspraak die je steeds vaker hoort. In de meeste gevallen klopt dat ook. Maar soms zijn er wel eens problemen op de werkvloer. Je hebt je ziek gemeld, maar de werkgever betaalt het loon niet (meer) door. Of je wordt van de ene op de andere dag niet meer opgeroepen, omdat je werkgever zegt dat hij daartoe niet verplicht is. Of je wilt op vakantie, maar de werkgever zegt dat je niet genoeg vakantiedagen hebt. Terecht dat u zich afvraagt of dat allemaal zomaar kan.

Belangrijk is in elk geval om te weten wat je rechten en plichten zijn. De mogelijkheid bestaat namelijk dat de werkgever het bij het verkeerde eind heeft.

Maar ook in het geval er een einde aan uw werk dreigt te komen, is het belangrijk om te laten uitzoeken welke rechten en plichten u heeft. U kunt daarbij denken aan een ontslag (al dan niet op staande voet of tijdens de proeftijd), niet verlenging van uw dienstverband of een voorstel van de werkgever om een einde aan uw dienstverband te maken. Ook kunt u verzeild raken in een arbeidsconflict met uw werkgever waardoor u eigenlijk niet meer wilt werken.

In al deze gevallen is het raadzaam om juridisch advies in te winnen om ervoor te zorgen dat u de juiste stappen onderneemt. Vaak om uw baan te behouden, maar ook om een eventuele uitkering, nadat u werkloos bent geworden, veilig te stellen.

Tot slot kunt u ook betrokken raken bij een procedure tegen uw werkgever. Uw werkgever kan een ontslagprocedure bij het UWV WERKbedrijf of de kantonrechter beginnen of u wordt zelf gedwongen om uw geschil aan de kantonrechter voor te leggen. Omdat alleen juridische argumenten tellen, is het altijd verstandig om daarvoor naar een advocaat te gaan.

Gratis kennismakingsgesprek Bel direct: 026-3229147

Advocaat arbeidsrecht Arnhem

Stel uw vraag

Contact
Gratis kennismakingsgesprek
reactie@mha-advocaten.nl
026 – 322 91 47