Uitkeringen

Wie geen werk heeft, niet kan of hoeft te werken, heeft de zekerheid van een uitkering op tenminste het bestaansminimum. Tenminste als je aan een aantal voorwaarden voldoet. Welke voorwaarden dit zijn, hangt van het soort uitkering af.

Nu zijn er heel veel soorten uitkeringen. De bekendste uitkeringen zijn: een WW-uitkering, een Ziektewetuitkering, een bijstandsuitkering, een WIA-uitkering en een AOW-pensioen.

Bij sociale zekerheid moet u echter ook denken aan een voorziening. Wanneer u niet (goed) kunt lopen, kunt u een rolstoel krijgen. Of wanneer u zichzelf niet goed kunt verzorgen, kan er iemand komen om u te helpen. Ook hier geldt dat dit uiteraard alleen kan wanneer u aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Wanneer u een uitkering of voorziening heeft aangevraagd en deze wordt afgewezen, dan is het belangrijk om te weten dat u daartegen binnen (meestal) 6 weken bezwaar kunt maken. In de afwijzingsbrief kunt u deze bezwaartermijn terugvinden. Bent u het daarna nog niet eens met de beslissing die u op het bezwaar krijgt, dan kunt u naar de rechtbank en daarna (eventueel) naar de Centrale Raad van Beroep toe te gaan.

Alhoewel u bij deze procedures niet verplicht bent een advocaat in de arm te nemen, is het toch verstandig dit wel te doen. De regelingen op het gebied van uitkeringen en voorzieningen zijn ingewikkeld en veranderen steeds. Daarnaast gelden er speciale regels die voorschrijven hoe je moet procederen. Een advocaat die gespecialiseerd is op het gebied van sociale zekerheid is hiermee bekend en kan uw argumenten omzetten in juridische argumenten. Ook is een advocaat in staat om uw kansen in te schatten. Zodra de mogelijkheid bestaat om bezwaar te maken, is het dan ook raadzaam om contact op te nemen.

Gratis kennismakingsgesprek Bel direct: 026-3229147

Advocaat arbeidsrecht Arnhem

Stel uw vraag

Contact
Gratis kennismakingsgesprek
reactie@mha-advocaten.nl
026 – 322 91 47